• Schrijf je in voor de Nieuwsbrief
    Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij PPM?
    Schrijf je dan nu in voor de Nieuwsbrief.

06-25071040
hnijenkamp@ppminfo.nl

Leider in beweging van Mens en Organisatie

Training
Eigen situatie als uitgangspunt

In iedere training en aanpak staat het versterken van je persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling centraal. Je eigen (werk)situatie is het uitgangspunt. Je formuleert je eigen leerdoelen, ik begeleid je hierin, rekening houdende met de doelstellingen en de processen binnen de organisatie. Je bent zelf verantwoordelijk voor je handelen en je leerresultaten. Ik zorg voor de ‘spiegel’. PPM brengt mensen (individueel en teams) in beweging, confronterend, maar altijd vanuit respect.

Methodieken

Ik maak gebruik van de methodieken en filosofieën van onder meer Covey, Tiggelaar, Cauffman en Blekkingh. Ook worden (eigen) ervaringen en kennis vanuit de praktijk meegenomen. Naast theorieën maak ik tijdens de trainingen ook veel gebruik van ervaringsleer (doen en ervaren hoe het werkt), omdat ik van mening ben dat de inzichten die hieruit ontstaan, de beste borging zijn voor successen. Durven en doen zijn peilers in mijn aanpak. Ik ga door totdat ieder individu of team zijn/haar doelstellingen heeft bereikt.

Meegaan in het proces

Voor mij, als trainer van PPM, is het belangrijk dat leidinggevenden, managers, directies meegaan in het proces. Zij hebben immers de voorbeeldfunctie in de organisatie. Teams en individuele medewerkers willen zich kunnen spiegelen aan de houding en het gedrag van hun leiders.

Co-trainers

PPM werkt, indien nodig, met co-trainers. Mensen die zelf uiterst ervaren en deskundig zijn en al vaker hebben meegedraaid in trainingen die door PPM zijn gegeven. Zij kennen derhalve mijn aanpak en werkwijze.