• Schrijf je in voor de Nieuwsbrief
  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij PPM?
  Schrijf je dan nu in voor de Nieuwsbrief.

06-25071040
hnijenkamp@ppminfo.nl

Leider in beweging van Mens en Organisatie

DISC

PPM Persoonlijk DISC Profiel
Krachtige persoonlijkheidsanalyse

De DISC-methode is een persoonlijkheidsanalyse die een diepgaand (in begrijpelijke taal) inzicht geeft in onze eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen. DISC bevordert open communicatie, versterkt samenwerking, vergroot persoonlijke effectiviteit en stimuleert het benutten van talenten.

Iedere persoonlijkheid is samengesteld uit een verscheidenheid en intensiteit van de vier persoonlijkheids-stijlen. De test zet de intensiteit van elk van de vier stijlen uiteen. De persoonlijkheid- en gedragskenmerken worden weergegeven in drie grafieken; gedrag in omgeving (masker), gedrag in stress en je eigen beeld.

Het PPM Persoonlijk DISC Profiel kan ingezet worden bij
 • Teamontwikkeling en teambuilding
 • Verandermanagement
 • Duurzame kwaliteitsverbetering
 • Werving, selectie, integratie en loopbaanbegeleiding
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Persoonlijke ontwikkeling en coaching
 • Timemanagement
 • MD-trajecten

Belangrijkste voordelen van het werken met het PPM Persoonlijk DISC-profiel

Door in een ontwikkeltraject het DISC-profiel in te zetten vergroot je je eigen talenten en dat van collega’s. Je weet de ander beter te waarderen, bouwt aan onderling vertrouwen, bevordert open communicatie en helpt conflicten op te lossen en te verminderen. Je versterkt relaties en de samenwerking en vergroot de effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie. Kortom je gaat prettiger werken en je komt samen tot betere resultaten.

Opzet

PPM is gecertificeerd en gebruikt de DISC-methode als ondersteunend instrument. Ik geloof in mijn eigentijdse aanpak waarmee ik mensen (en teams) vanuit hun intrinsieke motivatie bewust(er) in beweging krijg voor duurzame resultaten. Deelnemers aan het PPM Persoonlijk DISC Profiel vullen online een vragenlijst in. De uitkomsten van de vragenlijst worden verwerkt in een gedetailleerde rapportage. De deelnemer ontvangt de rapportage en krijgt een begeleidend gesprek voor de verdere interpretatie en uitwerking.

Kosten

Individueel: Invullen vragenlijst, rapportage + gesprek:  op aanvraag
Team: Op aanvraag, is afhankelijk van het ontwikkeldoel en de groepsgrootte.