• Schrijf je in voor de Nieuwsbrief
    Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij PPM?
    Schrijf je dan nu in voor de Nieuwsbrief.

06-25071040
hnijenkamp@ppminfo.nl

Leider in beweging van Mens en Organisatie

Tijdmanagement

Beter omgaan met je tijd vergroot je persoonlijke effectiviteit

Onze persoonlijke effectiviteit vergroten omvat verschillende aspecten waar wij zelf invloed op hebben. Zo is het aan onszelf om te beslissen proactief te zijn, om doelen voor onszelf te stellen, om een ander te begrijpen en begrepen te worden door een ander. Waar wij geen invloed over hebben, is de tijd die wij hebben om die dingen te doen die wij ons ten doel hebben gesteld. Ongeacht hoe graag we het zouden willen, we kunnen niet meer tijd creeren dan er is. Wat wij wel kunnen is doelgerichter en efficienter omgaan met onze tijd. In minder tijd kunnen we meer van onze doelen bereiken. Dit is een belangrijk aspect van persoonlijke effectiviteit.

We hebben wellicht geen invloed op het aantal uren in de dag, maar we kunnen wel zelf bepalen hoe we deze uren invullen. Effectief omgaan met je tijd is meer dan alleen een lijstje maken met dingen die gedaan moeten worden. Het gaat er immers om dat je door een effectievere tijdsbesteding je persoonlijke effectiviteit vergroot.

Voor wie

Je hebt regelmatig het gevoel dat er niet genoeg uren in een dag zitten. Het komt te vaak voor dat je na een dag werken jezelf afvraagt wat je nu daadwerkelijk ‘gedaan’ hebt in die dag. Er staan zoveel dingen op je ‘to do’ lijstje dat je er niet eens aan toe komt om aan het lijstje te beginnen. Deze training is voor een ieder die effectiever en efficienter met zijn tijd om wilt gaan.

Resultaten na deze training
  • Je hebt inzicht in je persoonlijke doelen (zowel werk als privé).
  • Je hebt inzicht in zaken die belangrijk zijn voor jou (je persoonlijke missie).
  • Je kan doelen en belangrijke zaken prioriteren.
  • Je weet hoe je jezelf kan committeren aan je planning.Je weet hoe je het eigen ‘uitstel’ gedrag kan beperken en kan omzetten naar ‘doe’ gedrag.
Opzet

Deze training bestaat uit vier dagdelen, waarvan het laatste dagdeel een terugkom ‘dag’ is waarin je reflecteert op je eigen time management en nagaat welke verbeteringen nog nodig is zijn om optimaal je tijd te managen.

Invulling

Je verkrijgt inzichten in je eigen doelen en leert deze te concretiseren. Je krijgt tevens inzicht in ‘uitstel’ gedrag en in je eigen gedrag. Verder leer je prioriteren. Je leert het onderscheid tussen urgente zaken en belangrijke zaken. Je zet je doelen om in een concrete planning die haalbaar en realistisch is. Tevens leer je methoden om jezelf eigen te maken hoe je niet alleen een planning maakt of herziet, maar ook hoe je deze uitvoert.

Kosten van de training

De training wordt gegeven in groepen van 6-8 mensen. De kosten van de training zijn 650 euro per persoon (btw-vrij). Data worden in overeenstemming met de opdrachtgever bepaald. Wij zorgen voor een passende of we trainen op locatie bij de opdrachtgever.

Wanneer je grote groepen wilt trainen, werk ik op basis van offertes. Neem in dat geval contact met mij op.

Deze trainingen geef ik ook een-op-een zodat beter kan worden tegemoetgekomen aan individuele wensen op het gebied van tijdmanagement. Het traject bestaat dan uit vier bijeenkomsten van elk twee uur bij mij op kantoor of op locatie. Kosten per deelnemer zijn 800 euro (btw-vrij).

Meld je aan voor één van onze trainingen, of vraag daarover meer informatie.
Vul onderstaande velden in en klik op 'verzenden'. Velden met een (*) zijn verplicht.

Ik wil graag...

naam (*)

emailadres (*)

functie (*)

adres (*)

telefoonnummer (*)